Bliv ringet op

  3-lags glas er godt for miljøet og din pengepung

  3-lags glas i vinduer og døre er blevet gjort til et lovkrav og er derfor ikke noget du kan se bort fra når du skal udskifte dine vinduer og døre. Udover at det er et lovkravet skal du også huske at det er godt for miljøet og dit varmeforbrug og dermed i sidste ende din egen pengepung at anvende 3-lags glas.

  Vi har samlet lidt viden omkring den regel-vendte del nedenfor – og skulle du have lyst til at kigge på den mere æstetiske del har vi samlet nogle af vores tidligere opgaver her.

  Lever din bolig op til de nye krav om 3-lags vinduer? ​

  Om du står overfor en renovering af din helårsbolig, blot trænger til nye vinduer er det værd at sætte sig ind i de nye bygningsreglementer (BR20), der trådte i kraft den 1. februar 2021. Dine vinduer og døre skal nu være 3-lags vinduer. Ikke alene er det et krav – men det har også stor betydning, når du engang skal sælge din bolig.

  Invester i miljørigtige vinduer

  Der kan være mange penge at spare ved at udskifte dine gamle vinduer med 3-lagsglas. Se det derfor ikke alene som en udgift men som en investering, der lønner sig – både nu og på længere sigt.

  Uanset om du går op i miljøet eller ej, er der penge at spare på energivenlige ruder. Udover at skåne miljøet kan du også på pengepungen hurtigt mærke en forskel – over tid vil din nye investering kunne tjene sig selv hjem igen. Med nye 3-lags vinduer er du sikret ind i fremtiden og kan spare endnu mere på energien.

  Hvad betyder de nye skærpede energikrav til vinduer og døre?

  De nye bygningsreglementer skærper kravene til energiforbrug i huse. Det betyder blandt andet, at alle husejere skal bruge A-mærkede elementer ved nybyg, tilbygning eller renovering.

  De vigtigste regler ved det nye BR20 lyder:

  • Krav om energiklasse 1 eller energimærke A ved døre og vinduer
  • Kravet gælder også ovenlysvinduer, glasydervægge og glastag
  • Gælder ikke sommerhuse, uopvarmede bygninger eller bevaringsværdige bygninger
  • Kravet gælder ikke hvis du har fået byggetilladelse før årsskiftet
  • Du må gerne beholde dine eksisterende vinduer og først skifte til 3-lagsvinduer når det bliver aktuelt.

  Spar energi og penge ved nye vinduer

  Selvom du er tilfreds med dine eksisterende 2-lags vinduer, er der alligevel en masse gode overvejelser, du bør gøre dig. Det kan virke selvmodsigende, at du skal bruge penge for at spare penge. Men ikke desto mindre er det muligt ved at investere i nye 3-lags vinduer.

  Hvor meget du sparer, ved at skifte vinduer, er svært at sige, da det afhænger af flere variabler. Uanset, er energivinduer en god investering – ikke mindst kan du opnå flere fordele ved at investere i 3-lags vinduer.

  Du får en lavere varmeregning, da 3-lags ruder har et mindre varmetab, hvilket resulterer i lavere CO2 udledning. På lang sigt giver 3-lags ruder den bedste økonomi. Samtidig vil du opleve bedre indeklima, da der vil blive mindre træk og kuldenedfald – og ligeledes mindre risiko for skimmelsvamp, da du med 3-lags ruder mindsker risikoen for indvendig kondens, der kan føre til skimmelsvamp.

  Alt i alt kan en udskiftning af de gamle vinduer resultere i bedre indeklima for dig og din bolig.

  Skab de rigtige rammer – vinduer tilpasse dig

  Hvor du skal sætte ind, hvad din bolig kræver – og ikke mindst, hvilke vinduer du skal vælge, kan være svært at overskue. Funktionalitet og æstetik er afgørende for dit valg af nye vinduer. Tænk også langsigtet og invester i en løsning, der holder i mange år frem. Alt andet lige stiller det dig i en bedre position, den dag du skal sælge din bolig.

  De fleste vinduestyper leveres, så de lever op til de nye standarder, og hos Tømrermester Mads Stadsgaard vejleder vi gerne i valget af nye vinduer – for selvfølgelig skal nye vinduer efter nye standarder passe til et hus og bevare facadeudtrykket, uanset om det er fra 1930’erne eller 1990’erne.

  Uanset om du allerede har taget beslutningen, eller har brug for vejledning til det rigtige valg, er du velkommen til at søge hjælp og råd hos os. Du kan kontakte os her.

  Vi tager hånd om dit projekt og sikrer dig en tryg proces hele vejen igennem, så du får en skræddersyet løsning, der vil resultere i en god og bæredygtig investering. Vores fagligt kompetente medarbejdere står gerne klar med råd og vejledning.